S V E N S K A  S A M F U N D E T  F Ö R  M U S I K F O R S K N I N G 

i samarbete med Institutionen för pedagogik, Växjö universitet
inbjuder till den sjätte konferensen

 

M U S I K V E T E N S K A P   I D A G

 

Konferensen äger rum i Växjö den 7-9 juni 2005. Detta Call for papers vänder sig till forskare och doktorander, men också till dem som författat C- och D-uppsatser.

Musikforskning förekommer som bekant inte bara vid ett antal av landets lärosäten, utan också vid musikhögskolor samt vid vissa arkiv, museer och bibliotek med musikanknytning. Vi riktar oss därför till aktiva forskare även vid de sistnämnda organisationerna.  

Inriktning

Konferensen fokuserar inte ett bestämt tema. I stället ska den allsidigt spegla vad svensk musikvetenskap i dag befattar sig med. Därigenom ska den förmedla en översikt över ett antal av de subspecialiteter som dagens musikvetenskap innehåller. Alla aspekter inom disciplinen är därför lika välkomna.

Därutöver ser vi gärna bidrag från utländska forskare som studerar svenskt musikliv eller ägnar sig åt andra frågor av intresse för svensk musikvetenskap. Presentationer kan göras på svenska eller engelska.  

Presentationstid

Konferensbidragen är uppdelade i två kategorier. För forskare och doktorander ges max 20 minuters presentationstid, för presentation av C- och D-uppsatser max 10 minuter. Tiden för efterföljande diskussion kommer därutöver. Det finns även möjlighet för mindre forskargrupper att framträda i egna panelsessioner. 

Anmälan

Anmälan om aktiv medverkan i konferensen sker genom insändande av ett abstract (högst 300 ord). Detta skickas senast den 15/2 2005 till per e-post till Gunnar Ternhag (gte@du.se).

Om vi mottar fler anmälningar än vad tid och lokaler rymmer, förbehåller vi oss rätten att avvisa förslag till inlägg. I första hand kommer vi att granska vetenskaplig kvalitet och originalitet. I valet mellan jämbördiga förslag till inlägg kommer vi att prioritera dem som inte deltagit aktivt i tidigare konferenser. 

Konferensavgift

Alla som framför programlagda bidrag, s k aktiva deltagare, måste vara medlemmar i samfundet. (För uppgifter om förvärv av medlemskap, se http://www.musik.uu.se/ssm/medlemskap.html). Konferensavgift för aktiva deltagare är SEK 750. I konferensavgiften ingår den gemensamma måltid som kommer att serveras under en av kvällarna.

Tack vare ett generöst bidrag från Kungl. Musikaliska akademien kan alla studerande (inkl. doktorander) som framför programlagda bidrag befrias från konferensavgiften. Kravet på medlemskap i samfundet gäller dock.

Konferensavgiften betalas sedan bekräftelse om medverkan skickats från arrangörerna, vilket kommer att ske i slutet av mars 2005. 

Konferensplats

Konferensen hålls inom Växjö universitets campusområde i Teleborg som ligger någon kilometer från stadens centrum. Vad gäller AV-hjälpmedel är konferensstället gott utrustat. Inom campusområdet finns flera restauranger. 

Resor, logi

Arrangörerna kan dessvärre inte lämna bidrag för att täcka kostnader för resor och uppehälle. Var och en måste på egen hand ordna sin finansiering. Vi uppmanar deltagarna att tillfråga sina respektive institutioner om ekonomisk hjälp.

Alla konferensdeltagare måste boka resor och logi på egen hand. I Växjö finns gott om boenden i olika prisklasser. Bästa överblicken ger kommunens turistbyrå: http://www.turism.vaxjo.se. När Du bestämmer Dig för Ditt boende, bör Du tänka på att konferensplatsen ligger en bit utanför centrala Växjö.  

Upplysningar

Uppgifter om konferensen kommer att finnas tillgängliga på samfundets hemsida: http://www.musik.uu.se/ssm. Uppgifterna kommer att uppdateras successivt. I slutet av mars kommer ett preliminärt program att läggas ut på hemsidan. Programmet skickas inte ut i pappersform till deltagarna.

Ytterligare information lämnas av professor Gunnar Ternhag, Institutionen för kultur, media, data, Högskolan Dalarna 023-77 83 51 (arb), 023-259 64 (bostad), e-post: gte@du.se eller professor Boel Lindberg, Institutionen för pedagogik, Växjö universitet, e-post: boel.lindberg@iped.vxu.se.


Webmaster: Lars Berglund
Senast uppdaterad 2004-11-01